Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

FLAMBOYANT ZET KNOKKE-HEIST IN VUUR EN VLAM

 NIEUWSBRIEF VAN "TEAM TLISSEWEGENARTJE"

 
FLAMBOYANT ZET KNOKKE-HEIST IN VUUR EN VLAM
 
Knokke-Heist heeft een lange traditie in het organiseren van evenementen met een hoge spektakelwaarde. In december en januari, tijdens de drukke eindejaarsperiode, pakt de badstad uit met een gloednieuwe publiekstrekker: Flamboyant. Een primeur voor de Belgische kust.
 
Flamboyant is een uniek en groots openluchtspektakel dat Knokke-Heist, van Het Zoute tot in Heist, in vuur en vlam zal zetten. Op het Van Bunnenplein, Frans Desmidtplein, Lichttorenplein, Albertplein, Rubensplein, Heldenplein en in de Dumortierlaan ter hoogte van de Heilig Hartkerk worden er gedurende vier weekends rond kerst en Nieuwjaar adembenemende vuurshows voor jong en oud opgevoerd. Zo staat er op het Van Bunnenplein een spectaculaire vuurknikkerbaan en zijn er op de andere locaties diverse optredens gepland. Decoratieve vuurelementen dompelen, na het vallen van de duisternis, winkelstraten en pleinen onder in een sfeervolle warm-oranje gloed. Alle acts en attracties worden verzorgd door een gerenommeerd gezelschap van Belgische vuurartiesten. 
 
Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme: ‘Het is de eerste keer dat een Belgische badplaats tijdens de winter uitpakt met een dergelijk groots vuurspektakel. Knokke-Heist, een toplocatie voor winkelliefhebbers, geeft met Flamboyant dan ook een extra dimensie aan de kerstshoppingweekends. Dit initiatief past bovendien perfect in de citymarketingstrategie waarmee Knokke-Heist zich onderscheidt van andere kustgemeenten en winkelsteden.’
 
Op zaterdag 14 december om 16 uur steekt burgemeester Leopold Lippens persoonlijk het vuur aan de lont op het Van Bunnenplein. Vanaf dan zijn de Flamboyant-acts elke zaterdag en zondag te zien van 16 tot 19 uur. Het vuur wordt gedoofd op zondag 5 januari 2014.
 
Nog meer sfeer
Tijdens de eindejaarsperiode is er naast Flamboyant nog meer te beleven in Knokke-Heist. De gemeente baadt in sfeervol kerstlicht dankzij de vele kerstfiguren die her en der op pleinen opgesteld staan. De bomen in de Lippenslaan worden opgesmukt met ledlichtjes. Er is het jaarlijkse kerstconcert en andere optredens. Op het Verweeplein zorgen de schaatshal en de overdekte kerstmarkt opnieuw voor ijs- en winkelpret. En ook de lokale handelaars dragen weer hun steentje bij met aangepaste straat- en winkeldecoratie.
 
Programma en foto’s
Het volledige programma van Flamboyant, met alle acts en locaties, is te raadplegen op www.flamboyantKH.be. U kunt er ook een bestand downloaden met dit persbericht, het officiële Flamboyant-logo en -campagnebeeld, de poster, de advertentie en enkele sfeerfoto’s.

TEAM TLISSEWEGENARTJE ZOEKT........!

De dames van het Team Tlissewegenartje zijn op zoek naar restanten van breiwol voor een nieuw project die voorlopig nog geheim moet blijven. Alle kleuren zijn vanharte welkom en je kunt ze kwijt in de: Pol Dhondtstraat, 20, Lissewege
gsm: 0487/499215 of stuur een mailtje naar :'tlissewegenartje@telenet.be'.

Wij komen indien gewenst ook de breiwol afhalen, beste dank bij voorbaat,
'de dames van Team Tlissewegenartje'