Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Halloween 2017 ging terug door te Zeebrugge met medewerking van ons team

Op dinsdag 31 oktober ging voor de 2de maal de halloweenwandeling georganiseert door buurtvereniging de 'zatjassen' van de Eiensluisstraat van Zeebrugge door met medewerking van ons team in een sfeervol en griezelig decor. Het thema was: "JACK ‘O LANTERN".

"Dit is het verhaal van Jack, een leuke goedlachse kerel, die met alles en iedereen wist te lachen en foppen. Jack was algemeen gekend door iedereen en mensen tot ver praatten over hoe hij telkens opnieuw met zijn listen mensen kon bedotten. Want ookal was Jack altijd heel erg vriendelijk, toch was hij voor geen haar te vertrouwen. 

Zo zat Jack op 31oktober aan de bar in een cafeetje wanneer de Duivel daar ook net binnenkwam. Algauw begon Jack de Duivel uit te lachen en te plagen voor het ganse café, want Jack geloofde immers niet dat hij naast de duivel aan de bar zat. De duivel werd zo immens boos dat hij Jack verplichtte om hem zijn ziel te geven. Maar Jack, goed in mensen bedotten als hij was, had nog enkele plannetjes  om van de Duivel af te raken. Hoe hij dat precies deed zal je hier vanavond te weten komen. Maar wanneer Jack uiteindelijk toch stierf mocht hij niet naar de Hemel daar hij zijn hele leven had gelogen, maar ook niet naar de Hel want de Duivel was zo boos dat die hem daar ook niet binnenliet. De enige manier om ooit vredig te kunnen sterven was een gloeiend staafje die de Duivel hem had beloofd. Met dit staafje zou hij de weg door het eeuwige duister kunnen vinden om zo toch te kunnen in vrede sterven. Maar de Duivel had dit staafje verborgen in een oude boom om Jack te laten voor eeuwig zonder ziel rond dolen.
Dit is waarom jullie hier vnvd allemaal zijn. Jack heeft al jullie hulp nodig om het gloeiende staafje terug te vinden, zodat hij eindelijk in vrede kan zijn. Jack zelf is nooit ver geraakt bij het vinden van zen lichtgevend staafje, het enige dat hij weet is dat er ergens een heks is in de heksenstraat die ooit iets van de Duivel zo hebben opgevangen over waar het staafje zou verborgen zijn. Willen jullie Jack helpen om zen staafje te vinden??? "

Meer dan 500 bezoekers waaronder 350 kinderen zouden de zoektocht aanvatten bij deze wandeling op speurtocht naar het 'gloeiend staafje'. Ondertussen was er heel wat snoep te verkrijgen bij het aanbellen aan de deuren waar een 'duiveltje' ging langs de prachtig versierde 'Eiensluisstraat' en verschillende standen.

Enkele sfeerbeelden.........KLIK HIER of wel HIER!