Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Halloweentocht 2016

Na een sabbatjaar hadden de heksen van 'Lissewege Leeft' er weer volop zin in, Halloween was weer in Lissewege ! Het sabbatjaar hadden ze gebruikt om nieuwe spreuken te leren kennen, nieuwe lekkere soepjes te maken en om nieuwe heksen te leren kennen. Ook ons eigen team was weer van de partij met alle gevolgen vandien, een hele bende griezelige doch plezante medewerkers van het "St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes", in de avonturen van 'Harry's Halloween'.

De volgroute

1.    Start (Galerij Fotoon - Walram Romboudtstraat)
Bij de start kregen de kinderen te horen dat het toverschool tornooi in Lissewege plaats vind. Er is maar één probleem: Harry Potter is verdwenen! Perkamentus riep daarom de hulp in van de Lisseweegse kinderen om Zweinstein te verdedigen  op het Toverschool Tornooi én om Harry (en zijn vrienden) terug te vinden.

2.    Zwerkbal (parking achter de kerk)
De eerste opdracht op het toverschool tornooi was een match zwerkbal. De kinderen moesten een drijver (bal) in de korf aan de overkant zien te krijgen zonder geraakt te worden door beukers (bal).

3.    Toverstokken uitdelen (bank voor langs de Jacob Reyvaertstraat)
Perkamentus deelde stokjes uit.

4.    Draken (Dwarsstraat)
Een Noorse Bultrug (draak) beschermde een nest met gouden eieren. De kinderen moesten een ei zien te bemachtigen.

5.    Tovenaars duel (Huyze Saefthinge)
Op deze post moetsen de kinderen duelleren met leerlingen van andere toverscholen. Dat konden ze doen door een spreuk van buiten te leren en deze te gebruiken. Als ze dit duel wonnen wordt duidelijk dat Harry Potter en zijn vrienden gekidnapt waren door de andere toverscholen. Ze waren in het duel zwaar gewond geraakt en moeten overgebracht worden naar …?6.   De sfinx (huis Bie langs de Willen van Saeftinghestraat)
Hier kwamen de kinderen bij een grote sfinx die voor een poort stond. Ze mochten pas door als ze het antwoord vonden op één van de raadsels van de sfinx. 

7.   De Dementors (De Valkenaere)
"Dementors behoren tot de afschuwelijkste wezens die er op aarde rondlopen. Ze komen voor op de donkerste, smerigste plaatsen, zij genieten van verval en wanhoop, zuigen hoop en geluk uit de lucht om hen heen ... Kom in de buurt van een Dementor en elk goed gevoel, elke gelukkige herinnering zal uit je gezogen worden. Als het kan, zal de Dementor je lang genoeg uitzuigen om je terug te brengen tot iets als zichzelf ... zielloze en kwaad. Dit heet “de kus van de dementor”. Je zal worden overgelaten met niets anders dan de slechtste ervaringen of je leven." 

8.   Mireille en Emy zijn levend schilderijen 
aan de poort van het speelplein(Stationstraat)

9.   St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes (Pol Dhontstraat)
"Team Tlissewegenartje"

Hier kregen ze de laatste opdracht. Ze moesten de juiste combinatie van toverdranken vinden om Harry en zijn vrienden te genezen. Pas op! Een verkeerde combinatie kon een dodelijk gevolg hebben! Helaas kon de opdracht niet doorgaan wegens de grote drukte, doch ieder ingeschreven kind kreeg er wel zijn zakje chips aangeboden in de apotheek van het griezelige St.Holisto's Hospitaal.

Een filmpje van Michelleke van het witte dorp

Enkele sfeerbeelden

Enkele sfeerbeelden van deze 7de editie van de halloweentocht....KLIK HIER!

Leren schminken

Leren schminken bij profesioneel schminkster Charlotte van de "vzw Glek"

Foto's van Annelies

Foto's van Annelies..............KLIK HIER!