DE STRAAT KRIJGT EEN GEZICHT

Na maanden van intensief zoeken naar een thema om onze 'Zinderdreve' weer eens met iets speciaal voor de dag te komen zijn we er toch terug in geslaagd in ons opzet. We nodigden verschillende buren uit die wilden meewerken met ons thema: 'de straat krijgt een gezicht'. Met de medewerking van kunstenares Angelique Muir die de afgietsels maakte van de gezichten van de buurtbewoners en tevens ook Toon Walleyn die zorgde dat we zijn infrastructuur mochten gebruiken konden we aan de slag.

Week na week was het gezichten bedekken met plaasterverband die dan gebruikt werden als gietvorm. Daarna was het teamwork om die gietvormen te vullen met speciale gips. Na het drogen werden de afgietsels met de medewerking van de plaatselijke hobbyclub nog ingevreven met kleurloze boenwas om ze waterbestendeig te maken.

Bekijk enkele foto's van deze voorbereidende werken.....KLIK HIER!

Werken in de straat

Zaterdag 25 juni 2016, ons team stond weer paraat om alle gezichtsmaskers aan de bomen in onze straat te bevestigen. Eerst was het nog wat zoeken om de buurtbewoners hun gezicht op de juiste plaats recht over hun huis te hangen. Als we nu ons werk bewonderen mogen we zeggen: "Tis were geslaagd, we zien super kontent en 't mag gezien worden."

Enkele beelden van de werken......KLIK HIER!

De vernissage

Die zelfde zaterdag mochten de buurbewoners 's avonds hun gezicht komen bekijken aan de bomen. We hadden een tentje geplaatst om met de steun van de 'Brugse Buurtoppepper' een hapje en een drankje(s) aan te bieden. Iedereen was super enthousiast over het resultaat die tevens gans de duur van de jaarlijkse Beeldenroute van Gratien Dendooven zal te bewonderen zijn!

Enkele foto's......KLIK HIER!

HET EINDE VAN DE TENTOONSTELLING

Op zaterdag 24 september 2016 kwam een einde aan onze tentoonstelling: "De straat krijgt een gezicht". Vele honderden bezoekers hebben vol verbazing gekeken naar de afdrukken van het gezicht van vele meewerkende buurtbewoners in de Pol Dhondtstraat.
Voor de 2de maal dat ons team meedoet met de jaarlijkse Beeldenroute die Gratien Dendooven jaarlijks organiseert, mogen we terug fier zijn op deze geslaagde en unieke realisatie dit jaar.
Gratien kreeg dan ook de eer zijn persoonlijk gezichtsmasker als eerste van de boom te halen. Daarna was het de beurt aan de andere gezichtsmaskers die de meewerkende buren en teamleden gratis mee naar huis kregen.
Enkele sfeerbeelden.......KLIK HIER!

Onze oprechte dank nog aan Gratien Dendooven, Angelique Muir en gallerij Fotoon.

OP HET EERSTE GEZICHT

Nog enkele mooie foto's........KLIK HIER!