Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

In de krant

Ons team in het Brugs Handelsblad!

PETIT PARIS

Ondanks het slechte weer is ons team er toch weer in geslaagd om er iets prachtigs van te maken. In onze kleurrijk verlichte Pol Dhondtstraat kon men genieten van een Franse sfeer met de lichtinstallatie 'Petit Paris' zodat je de lichtstad voortaan ook in kleine versie inclusief Eiffeltoren, de Moulin Rouge en het bonte gezelschap van het team kon bewonderen. Ook kregen we de medewerking van carnavalvereniging 'Orde van de pret' die er de 'Bistro Paris' openhield. Honderden mensen vonden het terug uniek en feliceerden het team met dit alweer een geslaagd project.
Op zaterdag 19 augustus ging ook terug ons buurtfeest met medewewerking van de Brugse Buurtcheques door waarbij folkgroep 'Les Chansons Sans Fraises' voor de muzikale noot zorgden. Spijtig genoeg hielden ze reeds na 20 minuten op door een onverwachte regenbui.

Enkele sfeerbeelden:

Dag 1:.......KLIK HIER!

Dag 2 met enkele foto's genomen in de dorpskern.....KLIK HIER!

Een filmje van het Nieuwsblad......KLIK HIER!

Ons team ook terug te zien op 'Focus TV'......KLIK HIER!

Foto's van Franky Schutz.......KLIK HIER!

Foto's van Diane Verniest op Facebook.......KLIK HIER!

Afscheidsetentje

Na verschillende drukke dagen van voorbereidingen, de Lichtfeesten en het terug verwijderen van onze installatie, mochten alle medewerkers genieten van heerlijke spaghetti a là Miriam op onze locatie in de Pol Dhondtstraat. Proficiat aan allen want we hebben 't em were gelapt.

DE VOORBEREIDINGEN

De voorbereidingen van de Eifeltoren hebben heel wat uren gekost vooraleer hij kon schitteren in de straat van 'Petit Paris'.

Enkele momentopnamen.....KLIK HIER!

Lichtfeest 2017

Lissewege, het ‘witte’ polderdorp, wordt in het weekend van 18 en 19 augustus 2017 nog een tikkeltje gezelliger. Voor de 19de keer al staat het dorp in het teken van het licht en daar zorgen tal van artiesten en organisaties voor. De combinatie van muziek, vuurinstallaties, licht- en videokunst en straattheater zorgen voor een intieme en gezellige sfeer. Het hele programma speelt zich af langs een feeëriek parcours en is doorlopend te zien tussen 21u00 en 23u30. Alles is gratis toegankelijk.

PROGRAMMA VR 18 & ZA 19 AUGUSTUS:

Concert Laurens & Davide   Stationsstraat 18, ô d'chatô - oud station Lissewege
Laurens en Davide (piano en zang) slepen je mee in warme, authentieke jazzy melodieën.
Organsiatie: ô d'chatô

Petit Paris
Pol Dhondtstraat - buurtfeest - doorlopend
Met veel lichtjes, vurige objecten, sfeervolle decoratie én een heuse replica van de Eifeltoren wordt de Pol Dhondtstraat omgetoverd tot “Petit Paris”.  Op zaterdag is er het buurtfeest – waar iedereen welkom is - met een concert van folkgroep “Les Chansons Sans Fraises".
Organisatie: TEAM TLissewegenartje

Licht ons in
Stationsstraat, bureau in Fitnestic en verspreid in het dorp – doorlopend
Iedereen liegt wel eens. Met ‘Licht ons in’ verzamelen we bij het publiek leugens: grote en kleine, onschuldige en boosaardige. Vertrouw je diepste leugens anoniem toe aan onze digitale assistenten. Vrijwillig. Of met de hulp van onze detectives die de nodige leugens er wel met harde hand uit persen. Of met de hulp van de Fireladies - Vonk, Vuur en Vlam - die de je nodige leugens dan weer met zachte hand ontfutselen ...Van: qYat i.sm. Productions en zonen

Lisseweegs Vaartje
Op het Lisseweegs Vaartje - doorlopend
Fraaie bamboedecoraties en poëtische witte paraplu’s toveren het eeuwenoude Lisseweegs Vaartje om tot een verlicht lint dat dwars door het witte dorp loopt.
Van: Dwaallicht

VuurKunst
Onder de Toren (aan de kerk) – doorlopend installaties en enkele live performances.
Kunstenares Annemarie Schoonens heeft een liefde voor geometrische en symmetrische vormen. Gecombineerd met haar passie voor vuur creëert ze een heel eigen kunstvorm die ze presenteert op het stemmige marktpleintje van Lissewege. Sommige van de werken zijn tijdelijk, ze ontstaan en gaan dan weer helemaal in rook op tijdens enkele live performances in de loop van de avond. Laat je onderdompelen in een wereld van vuur, licht en muziek. Van: Annemarie Schoonens

De Kerk in licht
Doorlopend
Lissewege wordt zichtbaar van op grote afstand, de kerk wordt immers een baken van licht die uittorent boven het kleine dorp. Maar het fraaie gebouw toont ook een ondeugende kant met dwaallichtjes die je op het verkeerde spoor kunnen zetten.
Van: MDM ProductionsDe Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk is ook open voor bezoek tijdens het Lichtfeest. De indrukwekkende bakstenen 13de-eeuwse kerk werd in vroeg-gotische stijl opgetrokken. Het merkwaardige interieur telt een miraculeus Mariabeeld (1625) en een opvallende orgelkast, doksaal en predikstoel (1652). Een bezoek meer dan waard.

Het duel
Oude Pastorieweg, muur VVV - doorlopend
In deze interactieve installatie kun je de creatieve strijd aangaan met je vrienden door middel van virtuele graffiti. Wie is het snelst? Het meest vindingrijk? Van: qYat

Het heksenproces
Oude Pastoriestraat, pastorietuin - doorlopend korte voorstellingen van 15min.
“De vrouw is van nature slecht, zwak en inferieur. Verder is zij ongelovig, eerzuchtig, wraakzuchtig, heerszuchtig en hebzuchtig. Ondanks haar aantrekkelijkheid is het raadzaam bij haar weg te blijven want ze heeft een onverzadigbare vleselijke begeerte” (uit Malleus Maleficarum, handboek voor de heksenjacht door de inquisitie). Van: Productions en zonen

The Lounge
Oude Pastoriestraat, parking - doorlopend
Kom je onderdompelen in een oase van licht. Deze poëtische rustplek geeft de donkerste geheimen – - verzameld door onze digitale assistenten, detectives en de Fireladies - van Lissewege prijs. Van: qYat i.s.m. Dwaallicht

Loophole
Oude Pastorieweg, schuur B&B De Lisdodde - doorlopend
Met honderden meters touw, houten zeshoeken en videoprojectie creëert de videocrew van Villa Bota een “loophole”. Een virtuele doorgang die een bevreemdende ruimtelijke ervaring teweeg brengt. Van: Villa Bota video crew

Chemique Magique
Jakob Reyvaertstraat, braakliggend terrein - doorlopend
Deze psychedelische, analoge olie-projecties zullen de oudere jongeren onder ons als ware teleporteren naar de jaren ’60 en ’70. Van: Chemique Magique 

Operette d'Amour
Jakob Reyvaertstraat 15, koertje bij Els en Patrick – doorlopend voorstellingen van 20 min. Omdat wij vinden dat de verlichting van de ziel ook onderdeel moet uitmaken van het Lichtfeest richt Operette D’Amour zich tot de meerwaardezoeker en brengt klassieke muziek met als thema de liefde en vooral de onkunde om met elkaar te communiceren. Een serieuze mini-operette met duidelijk een hoekje af …Van: Productions en zonen

Klankschap
Onder de toren, Reyvaertheem - doorlopend
De platendraaiers van Klankschap weven een stemmig muzikaal tapijt onder de toren. Een mix van elektronica, ambient,  neo- klassiek, minimaal en meer deugddoend oorsmeer. Van: Klankschap 

Concert Thomas en Nela Balkanela
Ter Doeststraat, einde Jakob Reyvaertstraat aan het Boudewijnkanaal.
Pop-up ontmoetingsplaats “De Put”. 
Een kleine wandeling (600m) vanaf de parking aan de kerk - langs de bomendreef richting kanaal -brengt je naar de pop-up ontmoetingsplaats De Put. Op deze rustige plek aan het water kan je genieten van het duo Thomas (gitaar) en Nela Balkanela (zang). Zij brengen melancholische en passionele sevdah muziek uit Bosnië. 
Organisatie: pop-up ontmoetingsplaats De Put 

ZIJ MAKEN HET LICHTFEEST LISSEWEGE:

Annemarie Schoonens 
De Nederlandse kunstenares Annemarie Schoonens heeft een liefde voor geometrische vormen en vuur. Ze combineert beide passies tot een unieke vuurkunst. Ze creëert zowel installaties als live performances. 

TEAM Tissewegenartje 
Het buurtcomité neemt al voor de 9de keer deel aan het Lichtfeest. Deze actieve Lissewegenaren organiseren ook de Zinderdrevefeesten, Ontbijt op straat en de jaarlijkse Halloweentocht. 

Chemique magique
Chemique magique keert zich af van de overdaad aan geprojecteerde digitale beelden en focust op analoge visualisaties en interactieve installaties voor events/optredens en publieke ruimtes. 

Dwaallicht
Dwaallicht (voorheen Toverspel) creëert al meer dan 16 jaar verlichte bamboe-constructies en vuurinstallaties op maat. 

Klankschap
Klankschap is de nom de plume van muzieksamensteller Christophe Ywaska. Zijn avontuurlijke speellijsten zijn wekelijks te horen op internetradio. 

MDM
Maarten De Man realiseert licht-  en video projecten. Hij werkte reeds voor Tourist LeMC, Oscar&theWolf, BAZART, Scala Choir enz. 

Pop-up ontmoetingsplaats De Put
De Put is een pop-up ontmoetingsplaats aan het Boudewijnkanaal in Lissewege. De hele zomer van 2017 wordt het dé plek voor spontane ontmoetingen of leuke activiteiten. 

Productions En Zonen
Het bonte gezelschap van Productions en Zonen zorgt voor meeslepend entertainment. Uitzonderlijke figuren, verhalen en muziek met altijd een hoekje af. 

qYat
qYat staat voor Quixotic Young Artistic Team, vrij te vertalen als een hopeloos idealistische en veelal met totaal onpraktische projecten in de weer zijnde Brugs collectief. 

Villa Bota video crew
Beeld, klank en vertier. Villa Bota is het medialab voor jongeren van Het Entrepot in hartje Brugge. Onder het motto 'al doende leren' serveert hun videocrew leuke uitdagingen aan jongeren met het videohart op de juiste plaats.