Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

De voorbereidingen

Vrijdagmorgen 21 augustus was het een drukte van jewelste in de Pol Dhondtstraat. Er moesten honderden ballonnen met lichtjes opgehangen worden, kaarsen en vuurpotten plaatsen, bocalen met t-lichtjes aan de gevels neerzetten, de grote dromenvanger plaatsen, beeld- en lichtinstallaties controleren, enz, enz...! Het ganse team werkte keihard om klaar te zijn voor de eerste dag van het Lichtfeest.
Bekijk enkele beelden door Diane......KLIK HIER!

Dag 1

Onze lichtkubussen aan het begin van de straat om de vele mensen welkom te heten. Er zouden zo'n 5.000 kijklustigen op deze plaats gepasseerd zijn om te genieten van de kleurrijk verlichte Pol Dhondtstraat.

De kleurrijk verlichte bomen en ballonnen.

De reuze dromenvanger die konstant veranderde van kleur

Verschillende licht- en vuurinstallaties

Bekijk enkele sfeerbeelden van de eerste dag.......KLIK HIER!

Dag 2 samen met een buurtfeest

Op de 2de dag van het Lichtfeest organiseerde ons team een grandioos buurtfeest met een live optreden van de folkband 'Overigens'. Terwijl onze buurtbewoners genoten van de heerlijke muziek deden ze zich tegoed aan een drankje en een hapje aan democratische prijzen. Ze bewonderden intussen de duizenden mensen die passeerden langs hun kleurrijk verlichte straat. Velen kwamen dan ook in kontakt met verre familieleden en vrienden die voor deze speciale gelegenheid naar Lissewege afgezakt waren. Zowel de buurtbewoners, bezoekers, de groep Overigens en ons team vonden de avond van het buurt- en Lichtfeest super geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar. Bekijk enkele sfeerbeelden van deze prachtige en gezellige avond.....KLIK HIER! 

Een grandioos optreden van de groep: 'Overigens'

BEELDMATERIAAL VAN HET LICHTFEEST

Bekijk foto's en filmpjes door op de afbeeldingen te klikken!

filmpje

Een speciale warme dank aan: "HERBO liften -Knokke, Café DE VREDE - Zeebrugge, HENK DECLERCK - Lissewege, WESOUND - Knokke, AQUANON - Lissewege, BEAUSANT - Lissewege, TER POORTEN - Lissewege, Hobbyclub-Lissewege en alle buurtbewoners van de Pol Dhondtstraat"

Lichtfeest 2015

Van zodra de avond valt, baadt Lissewege in het licht van honderden vlammetjes. Dit “witte” polderdorp vormt op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus opnieuw het magische decor voor het Lichtfeest

.Lissewege krijgt een extra poëtisch tintje door muziek, vuurinstallaties en straattheater gebracht door diverse artiesten. Het hele programma speelt zich af langs een feeëriek parcours en is doorlopend te zien tussen 21u00 en 23u30. (Brugge Plus)

PRAKTISCH

Vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus vanaf 21u tot 23u30

De toegang is gratis

Centrum Lissewege: Oude Pastoriestraat - Stationsstraat - Vincent Doensstraat - Ter Doeststraat - Willem van Saeftingestraat - Jacob Reyvaertstraat - Lisseweegs Vaartje - Onder de toren - Pol Dhondtstraat.
Opgelet: het parcours is verkeersvrij vanaf 18u00 tot na afloop.

PROGRAMMA:

- DWAALLICHT
Dwaallicht zorgt dit jaar voor fascinerende vuurdecoratie. Hun installatiesbestaan voornamelijk uit bamboe en vuur. Laat je verrassendoor hun vuurkunstwerken op meerdere locaties in Lissewege.

- PRODUCTIONS EN ZONEN
Productions en Zonen zorgt opnieuw voor meeslepend entertainment. Ze nemen je mee naar verschillende locaties waar je kan genieten van betoverende verhalen en muziek. 

   - Ratman: Tijdens experimentele proeven voor de ontwikkeling van aspirinein de jaren ’50 werd rattenbloed in een mens gespoten… Gisteren teruggevonden in de bossen van Zuienkerke, vandaag aan u tentoongesteld: Ratman, half mens,half rat.  Aanschouw dit misbaksel van de natuur!

  - De Loveschuit: Doe uw geliefde een plezier en neem hem/haar mee in de Loveschuit, voor een romantisch tochtje onder zwoele omstandigheden. Dit wordt een hoogtepunt in uw relatie!

  - De Verlichte Gidsen: De weg kwijt? Letterlijk? Of figuurlijk? In beide gevallen bieden deze dames duidelijkheid

  - .Pastorietuin: Dames en zeker ook heren, van harte welkom in de salon. Om licht te verkrijgen heb je niet altijd lampen nodig, of vuur. Ook op andere manieren kan het vonken geven …

  - Binnentuin: Miniconcertjes. Op vrijdag Sarah D’Hondt en Stijn Bettens. Op zaterdag "le temps d'une chanson" met Gudrun Roos en Rein De Vos

- QYAT
Het multidisciplinair collectief QYAT bruist van jong artistiek talent. Ze zullen verschillende locaties in Lissewege voorzien van videokunsten audiovisuele installaties. 

- VILLA BOTA
Dreamscapes is tot stand gekomen tijdens het Mediabootcamp van Villa Bota. De installatie nodigt de kijker uit om binnen te stappen en volledig los te komen van zijn vertrouwde omgeving en gedachten. De betoverende soundscape en beelden bezorgen de kijker nieuwe ideeën en dromen waar hij het komende jaar mee aan de slag kan. Aan de schuur in de Oude Pastoriestraat. 

- TEAM TLISSEWEGENARTJE
Tlissewegenartje werkt dit jaar rond het thema: “zinderdreve verlicht”. Op Zaterdag is er een optreden van folkgroep ‘Overigens’. Tevens zal er een natje en droogje te verkrijgen zijn aan democratische prijzen.

- RADIO SPLINTER
Radio Splinter - elke dinsdagavond te beluisteren internetradio Villa Bota - brengt rustige post-rock, world, free-jazz en een vleugje klassiek (vlakbij de kerk). Villa Bota/Splinter

(BRON: BRUGGE PLUS)