Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Lichtfeest 2013

Voor het Lichtfeest van 2013 die in het teken stond van licht, vuur en muziek zochten de mensen van het team iets dat toepasselijk was en hadden het snel gevonden. Met de medewerking van carnavalvereniging "Orde van de pret" kregen ze de zon-constructie van hun praalwagen "De vurige vlammetjes".
De prachtige grote zou dienst doen als blikvanger vergelijkend met deze van "Tomorrowland" maar dan op het water tijdend de tweedaagse van het lichtfeest.!
Na de gezamelijke afbraak van de praalwagen werd de zon gemonteerd op een stevig onderstel van houten balken en een ijzeren frame.

Tevens kreeg ons team de medewerking van de Lisseweegse hobbyclub die ervoor zorgde dat er vele terracotta schalen hervuld werden met de kaarsrestanten die het team kreeg van vele mensen die hen een hart onder de riem willen steken!

 Om de onkosten te kunnen dekken werd er een enveloppen-verkoop georganiseerd waarbij alle leden meewerkten om prijsjes te verzamelen en te nummeren, lootjes in enveloppen te steken en
alles naar hun locaal " Café Sint-Amand" te verhuizen en daar klaar te zetten voor de verkoop waarbij cafébazin "Marina" haar uiterste best deed en deze in nog geen14 dagen, de meer dan 500 enveloppen verkocht kreeg!
 

ONS WERKTERREIN

 Het werkterrein is zoals steeds aan de Poermolenbrug, Poermolen, het Valerius de Saedeleerpad en niet te vergeten "Café Sint-Amand" die steeds zorgt voor de logistieke steun!

HET PLAATSEN VAN DE ZON IN HET LISSEWEEGS VAARTJE

 Enkele dagen voor het Lichtfeest werd de zon voorzichtig vervoerd naar de plaats van bestemming en vakkundig te water gelaten door "Barry" van "BIK Knokke-kraanverhuur"

HET LICHTFEEST PROGRAMMA

 Lichtfeest Lissewege vond dit jaar plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus vanaf 21u tot 23.30u


Programma Lichtfeest 
Het hele programma speelt zich af langs een feeëriek parcours en is doorlopend te zien tussen 21u en 23u. 
Pyromantiek
Omgeving van de kerk
Pyromantiek zorgt voor de sprookjesachtige inkleding rond de kerk (Pastorietuin/kerkhof/Oude Pastoriestraat) van Lissewege met vuurinstallaties. Van kleine lampjes in de bomen tot onverwachte vlammen, gensters en dwaallichtjes.

Bhaskara deco-art
Lisseweegs Vaartje

Dit gezelschap haalde de inspiratie bij de welgekende Indische dreamcatchers. Gecombineerd met hun passie voor 3D string art kwamen ze op het idee om met gerecycleerd materiaal organische vormen te maken die je aan de brug van het Lisseweegs Vaartje zal zien.
Hier zal ook live-muziek te horen zijn van Tom Trancez (ATOM). 

SOL, een mini-opera 
Kunstencentrum 't Vaartje om 22u30 
Vuur, muziek, een echte operadiva en het pittoreske straatbeeld van Lissewege vormen samen het unieke kader voor deze voorstelling over de sage van Prometheus. 
Het vuur wordt aangewakkerd door de Vuurmeesters en de muziek wordt verzorgd door Rik Verstrepen.

Insein RadioProductions en Zonen
Binnentuin Jacob Reyvaertstraat 
Productions en Zonen zorgt opnieuw voor de onmisbare entertainment. Ze toveren de binnentuin om tot ‘The Club’: een rasechte New Yorkse Jazz-club. Dit alles wordt tot in de puntjes begeleid door Mister Cotton, Ginette, 'Nona en de Keyser' en 'Charly en Cyriel'. Treed binnen en laat u verrassen.

Markt
Insein Radio brengt groovy dancefloor classics, hartverwarmende soul, en jazz en blues om de vingers bij af te likken. 

Nosedrip
Pastorietuin
Sfeervol, drama, futuristisch met een vintage touch, georganiseerde chaos, donker, intiem en melodisch zijn maar een paar van de woorden die de playlist van Nosedrip omschrijven. 

Lens Dycke - The Miracle Box 
Parking aan de kerk
Een gewezen biechtstoel werd omgebouwd tot een hedendaagse “Miracle Box”. Er kunnen telkens twee toeschouwers plaatsnemen op de zijbeuken van dit imposante bouwwerk. Treed binnen en laat u trakteren op een Mirakel van topniveau.

Kompanie Ofwel  - The Wedding Chapel 
Parking aan de kerk
In ware Las Vegasiaanse stijl worden u en uw geliefde in de echt verbonden. De ceremoniemeester ontva
ngt, registreert en begeleidt naar het altaar. De pastoor verzorgt de intieme ceremonie en Elvis zingt. (Her)Beleef de dag van uw dromen! En zeg ja… 

Magic Jukeboxmuseum 1.20
Markt
‘Magic Jukeboxmuseum 1.20’ is een interactieve installatie. 9 jukeboxen die licht en muziek produceren staan tot jouw beschikking. Treed binnen en ontdek hoe je ze aan het werk krijgt.

Racing Letterbeek - Keizer
De tuin van B&B De Lisdodde 
Duizenden en duizenden boeken zijn er geschreven over Napoleon Bonaparte. Maar hoeveel vertellingen in het West-Vlaams bestaan er over hem? ‘Keizer’, geschreven en gespeeld door Jurgen Creyf, is er in elk geval één. Het is een epos over de gevolgen van het eten van een boterham met confituur. Een verhaal over winst en verlies. Van Brest tot Boekovina. Van soldaat tot keizer. Van klein naar groot. En terug. Verteltheater voor iedereen vanaf 12 jaar.

Cirq - Grand Café 
Markt
Het kleinste cafeetje ter wereld. Een echte bruine kroeg maar dan in ’t klein, kleiner, kleinst! En daarnaast ook nog eens het enige café waar nog binnen kan en mag gerookt worden!

Qyat 
Het jongerencollectief Qyat zorgt voor een mooie projectie in de Stationsstraat.
 

Concert Von Blixen  
Wijnhandel Ô d’Chatô links van de kerk

Artistieke en jazzy sfeer tussen de beelden
Kunstencentrum 't Vaartje 
Het Kunstencentrum 't Vaartje baadt in een jazzy sfeer van betovering. Live music, feeërieke verlichting, een jong Lisseweegs zangtalent, kleine sprookjesateliers  en krachtige getuigenissen van de blinde en slechtziende kunstenaars maken van deze prachtige beeldentuin een verrassende en warme ontmoetingstuin. 
organisatie: Kunstencentrum 't Vaartje

Sfeervolle creaties en activiteiten  aan de Poermolen, het Valeriuspad en de Poermolenbrug.
organisatie:   Tlissewegenartje  

DUIZENDEN BEZOEKERS

 Het team mocht vele duizenden nieuwsgierige toeschouwers verwelkomen aan de Poermolenbrug om hun creatie te laten zien waarbij licht, vuur, water, rook en muziek centraal stonden! Alle teamgenoten waren dan ook terecht trots op de vele felicitaties die ze kregen.

MOMENTOPNAMEN VAN HET LICHTFEEST

 Bekijk enkele momentopnamen gezien door de lens van: Steve, Nancy, Andréa en Rudi:

KLIK OP DE FOTO

EEN OVERZICHTSFILMPJE DOOR MICHEL

ENKELE REACTIES

 - Tijdens de voorbereidingen aan de Poermolenbrug zijn bij een korte onoplettendheid van enkele teamleden "2 waterdichte kruierspakken" ontvreemd! deze pakken had men nodig voor de werkzaamheden in het vaartje. Dit spijtig voorval zorgde natuurlijk voor extra onkosten!

- Zaterdagavond 17 augustus werden er enkele fakkels gestolen langs het Valerius de Saedeleerpad door enkele snotapen die er op uit zijn om de boel te verpesten. Onze locale politie werd verwittigd en algauw door hun toedoen kwamen enkele fakkels terug!

- Hoed af voor onze locale politiediensten die ervoor zorgden dat alles vlot verliep aangaande het afsluiten van het parcours en het allert blijven tijdens de twee avonden!

- Ook kritiek van mensen was er te horen zoals bv:"de attracties op het marktplein en op de parking achter de kerk zijn goed voor de Gentse feesten maar horen hier niet thuis voor een lichtfeest!" - "Insein-Radio met die tv schermen vertoonde soms regelrechte 'Porno' weliswaar met een vierkantje afgedekt, doch zeker niet geschikt waar kinderen bij zijn! - Muziekgroepjes  zijn leuk om te horen maar als ze langs het parcours optreden, zorgt dit voor vervelende opstoppingen en wrevel bij de mensen

ONZE DANK

 Dank aan "Café Sint-Amand - Carnavalvereniging Orde van de Pret - Herbo Liften - STELBO - WESound - Frituur Justys - Suncenter Beausant - DJ Patje - BIK-Knokke kraanverhuur - Lisseweegse hobbyclub, kermisattracties Jhonny Schmidt en vele anderen voor hun steun en medewerking!!!